Op 4 oktober hebben wij een artikel geplaatst genaamd: ‘De koppeling tussen iASSET en W.I.T.’ Daarover ontvingen wij naast enkele enthousiaste reacties ook enkele vragen. Dat is de reden om vandaag de vragen en antwoorden met jullie hier te delen.
Koppelt iASSET ook met de BGT?
Jazeker! De koppeling met de BGT werkt primair op dezelfde manier als de koppeling met het W.I.T. systeem van Tijhuis. De API van iASSET is in staat om verzoeken vanuit verschillende bronnen af te handelen. Op deze manier kunnen verzoeken verstuurd en ontvangen worden.
Wat koppelt iASSET met PDOK?
PDOK files kunnen zowel via WFS als WMS ingeladen worden. WMS als informatielaag. WFS’en vanuit PDOK kunnen ingeladen worden op de achtergrond. Objecten in iASSET kunnen de parameters vanuit de WFS’en over-erven, zoals bijvoorbeeld data achter bodemgegevens. Deze kunnen automatisch aan objecten gerelateerd worden. Vanuit PDOK zijn er nu Restful API’s beschikbaar. Die kunnen al met iASSET gekoppeld worden via een stuk middleware of door middel van bijvoorbeeld FME gemaakt worden. Er is op dit moment al een repository beschikbaar voor FME om op basis van de iASSET API te koppelen (die kunnen wij onze opdrachtgevers leveren). PDOK is ook druk met Restful API’s bezig: https://www.pdok.nl/ nl/actueel/nieuws/artikel/ 18okt17-pdok-meetup-over- restful-api%E2%80%99s Over 2 weken is hier een sessie over. Wellicht interessant om mee te doen? https://www.meetup.com/ nl-NL/PDOK-Dataplatform- Meetup/events/244278110/
Koppelingen met ‘exoten’ en websites
Naast de koppeling van ‘standaard’ BOR gegevens is het ook mogelijk om de API van iASSET te koppelen met andere applicaties als bijvoorbeeld Sharepoint, KCC systemen, CRM pakketten en financiële pakketten. Hierdoor is bijvoorbeeld projectinformatie vanuit iASSET gemakkelijk te koppelen aan het financiële systeem of zijn de meldingen openbare ruimte van de website van de gemeente rechtstreeks in iASSET te laden.
We zeggen niet voor niets Leuker kunnen we het wel maken, en makkelijker ook!